Øvelse gjør mester!

«Jeg ønsker så gjerne å sykle sammen med barna mine, derfor er jeg her i dag» sier en kvinne mens hun ivrig klatrer opp på en sykkel for aller første gang i sitt liv! 

I strålende høstsol på Kampen Park arrangerte Helseforum for kvinner, i samarbeid med Syklistenes Landsforening sykkel dag den 10. september. Vi vet at mange ønsker å lære seg å sykle, derfor inviterte vi til sykkel dag i trygge omgivelser med tilpasset sykkelutstyr. Her var ingen forkunnskap nødvendig, alle var velkomne til å prøve. Derfor var det ekstra gøy å se så mange sporty damer som tok utfordringen og syklet for aller første gang i sitt liv. Frivillige sykkelinstruktører sørget for god informasjon, riktig utstyr og topp motivasjon – dette var gøy! 

Les mer under bildet:


 -«Å sykle er en flott helsebringende aktivitet samtidig som det har en inkluderende effekt» sier Emanuela Luglio, prosjektleder ved Helseforum for kvinner. Hun legger til at sykling er fint både som fremkomstmiddel og som en familieaktivitet. Mange lærte seg å sykle, og flere spurte om neste sykkel dag som vi håper å få til før snøen kommer.

Helseforum for kvinner takker Syklistenes Landsforening for det gode samarbeidet rundt arrangementet. Sykkel dag inngår i Helseforum for kvinners Prosjekt UT - et tiltak støttet av Extrastifelsen gjennom Mental Helse.

Les om sykkeldagen på vår facebook side