Endelig klarte Fartun å gå i 17 mai tog !

17. mai i år ble en ny opplevelse for Fartun (13). I fjor måtte hun se på toget fra tv-skjermen, men i år klarte hun endelig å gå i toget selv.


Fartun er født med klumpfot som er smertefullt, og hun har brukt spesialsåler og spesialsko hele livet. 

Gjennom HFK har moren, Fardowza Abdullahi, selv opplevd økt funksjonsevne gjennom å bruke støtdempende såler, og så muligheten for å få dette også i fotsengene til Fartun. ''HFK har flere ganger opplevd at brukere med smerteproblemer har fått økt evne til hverdagsaktivitet med støtdemping i sålene'' sier Daglig leder Nina Torgersen.

Med bistand til Ortoped fikk Fartun prøve ut slike såler som hun er veldig fornøyd med. «Nå klarer jeg å være aktiv og leke med venner etter skolen. Før hadde jeg mye smerter og klarte ikke gå ut» sier Fartun, som ønsker å utdanne seg til teknisk ingeniør for å løse samfunnsproblemer.

Fardowza har lenge vært bekymret for datterens begrensninger for fysisk aktivitet. «Det var vondt å se Fartun ha så store smerter og ikke kunne gjøre de samme tingene som vennene sine, og se at hun satt så mye stille hjemme. Men nå er hun mye mer aktiv og sosial».